Submenu

Det flagrer i stangens top

Der er mange muligheder når det kommer til at hejse ting op i flagstangen. Emil fra Lønneberg hejste lille Ida op i flagstangens top, men det er nu ikke sådan noget dette vil beskæftige sig med.

Når det kommer til Dannebrog er der flere muligheder. Det traditionelle kvadratiske flag kaldes for et stutflag og med det hvide kors på den røde baggrund hejses Dannebrogsflag i flagstangens top til fødselsdage og på øvrige flagdage.

Samme type af Dannebrog flag, men med to spidser i enden kaldes for et splitflag. Denne type af Dannebrog benyttes til søs samt af kongehuset.

De dage hvor der ikke er fødselsdag eller anden flagdag flages der typisk med en vimpel eller en stander i flagstangen. Både vimpel og stander kan købes som Dannebrog med det hvide kors på den røde baggrund.

En vimpel har typisk en længde på halvdelen af flagstangens højde. En stander er bredere inde ved flagstangen og har typisk en længde på en tredjedel af flagstangens højde.

Flages der ikke med vimpler, standere eller Dannebrog stutflag kan der flages med en vindpose i toppen af en glasfiber flagstang.