Submenu

Fliser til din have

Når man skal anlægge en have med flisebelægning, så der er god muligheder for en terrasse, hvor der kan grilles og hygges med familien; her findes der i dag mange muligheder for at få gode og flotte belægningssten.

Når der findes mange muligheder af sten, har du som kunde også mulighed for selv at præge din have, så den passer til dig og din families behov og ønsker. På den måde får du lige præcis den have med den terrasse og stenbelægning, som du kan lide, og som passer ind i din personlige have.

Mange muligheder giver mange gode udtryk

Når du vil anlægge din have, så den passer til dig og din families behov, så er det en god idé at tjekke markedet ud for flisebelægning først. Der findes efterhånden en hel del muligheder for anlægning af terrasser, hvad end du selv vil lave belægningen eller få en brolægger til det.

Udvalget af havefliser er stort, og du kan få alt lige fra granit til herregårdssten. Du får altså mulighed for at vælge den sten, som passer ind i netop din have.

Hvis du er til det mere rå look, kan du få betonfliser til anlægning af haver. Du kan eksempelvis afslutte din terrasse med kantsten, så der fremkommer en klar ramme for terrassen. Det giver en terrasse, som syner hel.

En anden mulighed, hvis man ønsker den indrammet terrasse, er brosten. De små kvadratiske sten giver en ramme i haven, som er hyggelig, og som samtidigt får haven til at se færdig ud.

Det gode underlag

Det er ikke altid lige nemt at anlægge en have med en terrasse. Hvis terrassen skal holde til vind og vejr, kræver det et godt underlag under belægningen for, at den ikke synker sammen.

Der findes flere former for underlag, som du kan benytte, når du skal anlægge din terrasse. Du kan blandt andet bruge stabilgrus, som giver et godt underlag, hvor vand kan sive igennem, men som stadig kan holde dine sten på terrassen på plads.

Hvis du i stedet for sten ønsker et fast underlag, som kan bruges til eksempelvis petanque, så er stenmel måske den rigtige løsning for dig. Det kan også bruges til at anlægge stier og havegange rundt i haven, eksempelvis stier mellem blomsterbede. Stenmel kommer i flere neutrale farver og giver på den måde din have et naturligt udseende.

Hvis du har niveauer i din have, kan din terrasse have brug for en støttemur. Støttemuren gør, som sit navn angiver, at din terrasse bliver holdt på plads, hvis den ligger i et andet niveau end din have. Støttemure kan fås med mange forskellige sten, så den passer ind i dit udtryk i haven. En støttemur kan både bruges til at holde terrassen på plads, men også til at holde på jorden og græsplænen, så den ikke skrider, hvis der skulle falde meget regnvand. Derudover kan støttemure også fungere som læmure, hvis der skulle være lidt vind i den danske sommer.

Tag den rigtige beslutning!

Når der nu findes så mange muligheder for anlægning af lige præcis din have, kan det være svært at træffe en beslutning. Det vigtigste er dog, at man når man skal i gang med at anlægge sin terrasse husker et godt underlag under stenene, så de ikke styrter sammen i regnvejr. Det samme gælder, hvis man har en have med niveau. Her er det en god idé, ud over et stabilt underlag under belægningen, at man får en støttemur. Den kan anlægges selv, ellers kan en murer anbefales.

Der findes efterhånden mange muligheder for sten, men uanset om du vælger brosten, granit eller store havefliser, så er det vigtigt, hvis du ikke vil omlægge din terrasse flere gange, at der lægges et solidt underlag under din flisebelægning. Det kunne være i form af stabilgrus.

Så hvis du står overfor at skulle anlægge din have med dertilhørende terrasse, som skal nydes sommeren over, så husk et godt underlag inden stenene lægges.

Kilder:
www.fc-beton.dk
www.danskbeton.dk
www.byggeri-info.dk